måndag 24 december 2012

Lucka Nr. 24!


God Jul - Merry Christmas - 
Joyeux Noël - Nadolig Llawen
Då var vi framme vid lucka 24, det gick fort!


Jag önskar er alla en riktig, riktigt GOD JUL och hoppas ni har hittat er julefrid och får fira den som ni vill!

Ett varmt tack till alla er som tittat in på min julblogg och för alla fina kommentarer jag fått. Nu tar jag lite julledigt från bloggandet, jag kommer givetvis att fortsätta på min vanliga blogg!

En stor JULKRAM till er alla!
Susanne

söndag 23 december 2012

Lucka Nr. 23!


Klappat och klart...

Jaha, då är vi nästan i mål...

Nu har jag slagit in alla mina julklappar, det är inte så många men väldigt väl utvalda! Jag älskar att ge bort julklappar, särskilt när man har hittat den där perfekta presenten, och i år har jag ett par riktiga guldkorn! *fniss*


Jag brukar lägga ner rätt mycket tid på att slå in mina julklappar, men i år blev det inte så! Men med fina papper, blandade snören och lite egentillverkade etiketter kommer man ändå ganska långt! *fniss*

Idag ska jag ta det väldigt lugnt ,jag kämpar fortfarande med min förkylning; en täppt näsa, en röst som hade passat jultomten och ett flås som en flodhäst. Men annars är det bra...

Fast jag måste bara göra min julsenap, för den kan jag inte vara utan! Är ni sugna på att också testa den hittar ni receptet här! Det är även en perfekt "iställetförenblomma" att ta med på julfesten!


Tydligen har vi ett litet oväder att vänta idag, så ni som ska ut på vägarna, snälla ta det lugnt - ni kommer fram!

Ha en fin dan före dan!
Kramar
Susanne

lördag 22 december 2012

Lucka Nr, 22!

Tomtar på loftet...

Vilken tur, igår fick vi lite lagom med ny snö! Det la sig vacker, och allt det fula och smutsiga försvann och en   härlig stämning infann sig! Och den den där tystnaden som blir när det ligger snö, fridfullt!

Är ni stressade så här dan före dan före dan? Det är inte jag, i år finns det ingen ork till det *fniss* och det blir julafton oavsett! Jag säger som Ernst; släck lamporna och tänd ljus, så är det ingen som ser dammet!


I vårt julehus finns det inte så många tomtar och de som finns är väl utvalda! En nykomling i familjen är den söta lilla Vätte som min hantverkskollega L har tovat. Han hänger i köket för se till att allt sköts! De andra tomtarna har välkomnat honom trots att han är en Vätte! *fniss* Och just  för att han är det, får han nog hänga framme hela året!

Idag ska jag och dottern bara mysa och njuta av att veta att det väntar två veckors härlig ledighet! Det blir väl en runda i vår vackra lilla stad också, mest bara för att få njuta av den i juleskrud (och kanske något sistaminutenköp)! Lite packetinslagning står också på schemat!

Ha en fridfull lördag!
Kram
Susanne

fredag 21 december 2012

Lucka Nr. 21!


Den som väntar på något gott...

Förlåt mina vänner! Idag blev det en väldigt sen lucköppning, men det har varit annat på agendan idag. Bland annat två julavslutningar! 

Igår hade vi en liten enkel middag hemma hos oss för att "fira" att vi alla var samlade igen (se gårdagens lucka). Även om middagen var enkel tycker jag det är så roligt att duka lite fint! Lite ljus och servetter förhöjer den enklaste måltid!


Jag dukar nästan alltid med vit linneduk, tallrikarna och besticken är de jag har till vardags medan glasen tillhör "finservisen"! Ljusbrickan som står på bordet under hela julen är juldekorerad med lite granris och kulor. På servetterna satte jag en liten grön kvist med en kotte. Mer behövs inte!

Ha en skön fredag och ta det lugnt! 
Kram
Susanne

torsdag 20 december 2012

Lucka Nr. 20!


Julens kryddor

För mig är julen mycket förknippad med dofter och då framför allt olika kryddor. Dessa används ju både i bakverk och diverse drycker. Men jag tycker om att använda dem lite överallt i huset. De är ju både dekorativa och doftar ljuvligt och tillsammans med gran och levande ljus skapar de riktig julstämning.



Man kan använda dem som doftspridare i olika lådor, skålar eller en vanlig syltburk. Jag har lagt lite i en flaska som jag dekorerat med band och grönt. Den har jag i köket, och när jag går förbi skakar jag lite på den och en härlig juldoft sprider sig!  I min flaska finns det bland annat stjärnanis, kanelstänger, nejlikor, lagerblad, kryddpeppar, muskotblomma! Sen är de ju så vackra också! Det är även fint att använda när man dukar; knyt ihop några stjärnanisar med en silvertråd och använd runt servetterna eller några kanelstänger med fint band runt!

Idag kommer min älskade syster ”him” för att fira jul. Så ikväll blir det familjemiddag med mamma, pappa, dotter, dotterns pojkvän och systern såklart!  Vi ha inte varit samlade sedan i somras. Jag har saknat henne!



Ha en underbar torsdag så här fyra dagar före julafton!
Kram
Susanne

onsdag 19 december 2012

Lucka Nr. 19!



Favorit i repris nr 2...

Hej mina vänner! Idag känner jag mig lite bättre och ska faktiskt göra ett försök att gå till jobbet en stund! På grund av rådande omständigheter så har jag inget bra inlägg idag så det får bli en favorit i repris, men det är ingen dålig sådan...


Finfina päronpraliner
Den här goda tryffeln testade jag för första gången förra julen och de blev en succé, så när orken är tillbaka kommer jag göra dem i år också!


Man smälter 125 gram nougat, häller i 0,5 dl vispgrädde och 3-4 msk smält choklad, sen kommer det som gör hela pralinen, tillsätt 1 msk Xanté päronkonjak. Därefter ställer man det kallt så det stelnar till. När det har blivit en fast smet, rullas det små, små bollar (man ska kunna äta hela) som sedan rullas i kakao. Lägg dem gärna i små formar!
Pralinen måste förvaras svalt, de kan tyvärr inte stå framme länge då blir väldigt mjuka (kladdiga)! Men de är väl värda besväret för de är väldigt goda, förutsatt att man gillar päronkonjak förstås!

Ha en skön onsdag!
Kram
Susanne

tisdag 18 december 2012

Lucka Nr. 18!


Det blir en sen lucka idag! Men bättre sent än aldrig...

Idag är jag faktiskt hemma från jobbet på grund av sjukdom och det tillhör verkligen inte vanligheten. Så mycket av min tid de sista dagarna har tillbringats i den här hörnan! För att få lite variation så ligger jag ibland på soffan och ibland halvsitter i fåtöljen! *fniss*

Jag och dottern har som tradition att varje jul titta på filmen "Love Actually". Och traditioner ska man hålla på, så det gjorde vi igår. Det är en film om vad julne egentligen står för, tycker jag! Kärlek, värme, glädje, hopp, sorg ibland men framför allt mycket skratt! Igår invigdes även dotterns pojkvän i traditionen! *fniss*

En annan måstefilm när det är jul är "The Holiday" , en helt underbar film som lockar både till skratt och gråt!

Nu ska jag förflytta mig från sängen till soffan, ha ha! Fast helst hade jag velat sitta i min stol på jobbet!

Ha en mysig tisdag!
Kram
Susanne

måndag 17 december 2012

Lucka Nr. 17!


Det vackra i det enkla...

Idag blir det inget långt inlägg på grund av sjukdom. Huvudet fungerar inte riktigt som det ska! Jag har legat hela helgen och därför har det inte hänt så mycket här hemma!


Jag har inte så många tomtar eller annat tradionellt julpryttel hemma hos mig! Det är inte jag helt enkelt... Men däremot gillar jag att pynta det jag har lite extra, som de här gamla böckerna som jag har liggande på ett bord.  På dem lade jag en grangren med en gammaldags ljushållare för julgransljus och en dekorerad tändsticksask samt en liten kotte i fattigmanssilver. Mer behövs inte! Bredvid ställde jag en liten kupa fylld med vackra julgranskulor. Det är allt och ändå fick jag en härlig julkänsla!

Ha en mysig måndag!
Kram

Susanne





söndag 16 december 2012

Lucka Nr. 16!


Praktiska paket....

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Alla planer som jag hade i går, kunde tyvärr inte genomföras. Jag har blivit sjuk. Det är inte allvarligt, men en väldigt irriterande hosta, en rinnande och däpt näsa, ett sprängande huvud och värkande armar och ben (och lätt feber), mig ganska orkeslös! Men med hjälp av diverse medicamenter så orkade jag lite i korta stunder iallafall!

 Jag orkade fjolla ihop det här praktiska och återanvändbara paketet! Jag använde ett tomt chipsrör, det går även bra med andra rör till exempel sådana som det varit lite god dryck i. Till detta paket använde jag inte något julpapper eftersom tanken är att man ska kunna använda det som förvaring efter jul!


På mitt paket satte jag lite fint band upp- och nertill, locket kläddes med ett annat papper, lite snöre runt och en matchade etikett. En liten blomma fick det också bli. Ett tips är att sätta två etiketter, en som det står vem som ska ha paketet och en tom där man kan skriva vad man förvarar i röret!

I röret kan man till exempel förvara värmeljus eller godis. Jag kommer nog att göra minst ett till (jag har sparat rör hela hösten så ni inte tror jag vräker i mig chips just nu) och denna gången blir det nog med julpapper på, för man kan ju förvara julsaker och julgodis i det också!

Det blir två paket i ett, smart va? Vad jag ska lägga i mitt paket, kan jag inte avslöja!

Ha en mysig tredje advent! Själv får jag nog tillbringa dagen i horisontellt läge, så jag är någorlunda kurant imorgon!
Kram
Susanne


lördag 15 december 2012

Lucka Nr. 15!

 Årets gran...

Nu har vädret ändrat sig igen. Från kallt och gnistrande till blåst, plusgrader och snöblandat regn. Varför, det var ju så bra innan... Tyvärr är det inget vi kan påverka så det är väl bara att gilla läget!

Året gran inhandlades och sattes in förra helgen. Lite tidigt tycker säkert en del, men jag vill njuta av julen innan julafton! Granen inhandlades utan några större problem, jag har ju turen att ha en granförsäljare med mycket fina granar runt hörnet. Så jag och dottern kan bära hem vår gran!


I min gran finns det inget rött i år heller och inte en massa glitter. Jag tycker det är fint i andras granar men inte i min. Jag pyntar min med vitt och silver och det mesta är hemmagjort, jag gillar när det är "rent". Fast det ska komma till lite fler kulor idag som faktiskt är lite mer färg på *fniss*, ska bara göra dem först! Sen har jag inte hängt upp de andra jag gjort för jag tycker de är så fina i sin låda (lite knäppt, jag vet)!

Idag står det mys på schemat, jag ska koka marmelad, baka lite godis och pyssla! Det passar väl bra när vädret är som det är! Egentligen skulle jag gått ut på julklappsjakt, men det får nog vänta till imorgon!

Ha en avkopplande lördag!
Kram
Susanne

fredag 14 december 2012

Lucka Nr. 14!


En påse med gott…

Det börjar närma sig och jag har inte börjat slå in mina paket ännu, så jag vet vad jag ska göra i helgen! Jag tycker det är jätteroligt att slå in julklappar och lägger mycket tid på att få till personliga paket. Det är nästan lika viktigt som innehållet!


När jag ska ge bort sådant som är gott, som hemgjord marmelad, örtsalt, godis, senap, tycker jag det är trevligt att använda en vanlig brun papperspåse. Jag brukar dekorera den med lite band, en fin bild, olika etiketter. Det är bara fantasin som sätter stopp… Det är både fint och praktiskt!

Ha en mysig fredag!
Kram

Susanne

torsdag 13 december 2012

Lucka Nr. 13!

Ho, ho, ho...


Idag är det kallt, just nu visar min termometer -20 grader och firar vi Lucia! Jag hoppas ni får se Lucia med tärnor, stjärngossar och nissar som förgyller er dag med skönsång! Jag har turen att få se luciatåg genom mitt jobb (skola), nu när man inte har någon egen Lucia hemma!

I år blir det ingen Luciabild i luckan, utan det blev något annat vitt och fluffigt! Igår hade en av stadens butiker ett litet erbjudande där man fick ganska mycket rabatt på en del av deras sortiment och då gäller det ju att passa på. Tyvärr hittade jag inget som tilltalade mig förutom denna söta lilla fluffiga julugglan som fick följa med hem!


Han bor nu under en glasklocka, där jag även lade lite fluffig mossa, ett par gröna grenar , några vita små kulor och lite fusksnö! Även om det kanske inte är något man förknippar med jul så tycker jag det blev juligt ändå!

Ät nu många pepparkakor och Lussebullar och ha en skön Lucia!
Kram
Susanne

onsdag 12 december 2012

Lucka Nr. 12!


Antika julgranskulor...


Idag är det ett magiskt datum 121212! Undrar om det händer något roligt idag...

Ni förstår vad glad jag blev när jag hittade dessa fina gamla franska julgranskulorna. De är av glas (ganska tunga)och har fina bilder av söta julflickor, baksidan är pläterad så det ser ut som fattigmansilver. De kommer att se fantastiska ut i min gran!




Nä, nu skojar jag med er! Jag har gjort dem själv, men visst ser de lite gamla ut. Jag är i alla fall supernöjd med dem!

Förresten är det ingen som har magiska krafter och kan stoppa tiden lite nu, jag fattar inte att det är redan Lucia imorgon! Jag hinner inte njuta av december som jag vill. Visst längtar jag efter lite välbehövlig julledighet, men ändå…

 Fast i eftermiddag har jag tagit lite ledigt, och ska bara njuuuta!


Ha en härlig onsdag!
Kram

Susanne

tisdag 11 december 2012

Lucka Nr. 11!


Favorit i repris!

Idag är jag lite trött (det är jobbigt att gå på Nobelfest *fniss*). Eftersom snöskottning och tidigt mörker har ställt till det (inga bra bilder) så får det bli en reprislucka idag! Hoppas ni kan stå ut med det?

Jag är barnsligt förtjust i brända mandlar och igår provade jag att göra egna! Det var mycket enklare än jag trodde och snabbt gick det också!

Man tar 3 dl mandlar och rostar dem i en medelvarm torr panna, öka till hög värmde och strö över 1,5 dl socker (jag tog hälften vanligt socker och hälften råsocker) och tillsätt 0,5 dl vatten. Låt det koka och rör hela tiden tills det knäpper i mandlarna och sockret börjar vitna. Mitt socker blev lite mörkare eftersom jag tog lite råsocker. Tag pannan från plattan och sprid ut mandlarna på ett bakplåtspapper och dela dem med hjälp av en gaffel. Låt svalna!

Jag behöll skalet på mina mandlar för jag tycker det blir finare, men man kan skålla dem om man vill. Tänk på, om ni bränner mandlar med små hjäpredor, att mandlarna blir jättevarma!


Jag lade mina mandlar i en papperstrut som jag gjorde av ett textpapper. Men det blir även fint med ett gammalt tidningspapper, en sida från en bok, brunt kraftpapper eller ett fint omslagspapper. Lite silkespapper gör den extra fin och använder ni papper från en gammal bok eller tidning så måste ni ha något i struten innan ni lägger i godiset. Jag klistrade även på en liten bild och satte ett snöre runt min strut! En perfekt ”gåbortspresent”!

Men jag varnar er, de är beroendeframkallande!

Ha en go onsdag!
Kram
Susanne

måndag 10 december 2012

Lucka Nr. 10!

Traditioner...

Är ni insnöade idag! Själv har jag precis kommit in från ett litet gympass bestående av snöskottning. Det är faktiskt ganska uppfriskande så här en måndagmorgon *fniss*! Men vinden hade inte valt rätt riktning denna gången, jag hade dubbelt så mycket som grannen!

Igår stod jag och krängde mina varor på en jättemysig liten julmarknad, med många aktiviteter för barnen (det gillar jag), skönsång och Ryssbergstomten! Även försäljningen gick över förväntan (det gillar jag också) *fniss*!


I lördags var det dags för pepparkaksbak. Jag och dottern åkte till kära mamsen som vi alltid gjort de senaste tjugotre åren för att baka årets pepparkakor. Det är en mycket trevlig tradition, så gjorde även jag när jag var barn! Visserligen var inte entusiasmen lika stor denna gången som när dottern var barn! Kära pappa är också med på ett hörn, han sköter ugnen! *fniss* Vårt recept på pepparkaksdeg är också en gammal tradition, vi har fått det från min gamlamormor och hon har säkert fått det av någon äldre släkting. Nu bakar vi inte efter det receptet för att det är en tradition, utan för det är världens godaste pepparkakor!

Ha en mysig måndag!
Kram
Susanne

söndag 9 december 2012

Lucka Nr. 9!


Vi tänder andra ljuset...

Idag blir det inget långt inlägg som ni säkert förstår! Jag har ju lite att pyssla med nu på morgonen (se gårdagens inlägg)! Jag tror att jag har läget under kontroll, nu ska det bara bäras ut i bilen (hoppas jag får upp bakluckan, annars blir det problem) och hålla tummarna att jag inte glömmer något viktigt! Som tur är ska jag har dottern med mig som hjälpreda idag. Så då får jag både umgås med henne idag och få hjälp med försäljningen!

Idag är det redan andra advent, det är vid denna tiden man önskar man kunde stanna upp lite mer och bara njuta! Ska göra ett försök nästa vecka...


Mitt ljusfat på soffbordet har också fått lite ny kostym, även det från naturen. Lite kuddmossa, vitmossa och grangrenar, små kulor och ljus förstås. De små fina julkulorna i vintagestil i vitt, silver och min favoritfärg gråblått, både matta och blanka, är inköpta i en liten lokal butik!

Nu ska jag börja packa bilen, vi kanske ses...

Ha en fin andra advent!
Kram
Susanne

lördag 8 december 2012

Lucka Nr. 8!


Nu blir det lite reklam...

Idag var det som att vakna upp i ett sagolandskap. Jag tittar ut i min trädgård och allt är täckt med ett täcke av snö och himlen är isblå med ett svagt rosa skimmer i kanten, det är magiskt!

Imorgon är det dags; då ska jag för första gången sälja mitt "pryttel" på en julmarknad! Jag ser fram emot det med lite skräckblandad förtjusning *fniss*! Jag var med på en liten marknad i somras men då var det tillsammans med mina "bodenkollegor", nu är jag helt själv! Bland annat kommer jag att sälja Ljuspåsar med julmotiv, Marmelader, mitt hemgjorda Örtsalt, smycken och lite annat vintagepryttel!


Så har ni vägarna förbi imorgon och vill uppleva julmys i genuin och lantlig miljö så kan jag varmt rekommendera ett besök i Julstugan på Gamlegården! Det är inte bara försäljning av hantverk, korv och blommor utan man kan fika, äta korv, rida häst, göra sin egen krans, träffa tomten eller bara mysa och njuta av den fantastiska miljön!

Så vad jag ska göra idag, förutom att baka pepparkakor, förstår ni säkert!

Ha en helt underbar lördag!
Kram
Susanne



fredag 7 december 2012

Lucka Nr. 7!


Gott i glasen…

Just nu snöar det ganska bra hos mig, visst är det fint men det räckte med det vi hade, tycker jag. Men när jag var ute vid sextiden i morse så var det alldeles tyst och allt var vackert inbäddat i nysnö! Jag tycker om den den där speciella tystnaden som snön gör. Det är kallt ute också och då passar det väl bra att vi kan värma oss med lite god, kryddig och varm glögg!


En glögg som är ny för mig och jag fastnat för är Blåbärsglögg från Norrbotten (alkoholfri)! Den har en lite annorlunda kryddning, men är väldigt god! De fina glasen är egentligen punchglas men jag tycker de passar alldeles utmärkt till glöggmuggar!

Till detta serverar ni en ostkräm med pepparkakskryddor på digestivekex toppade med granatäppelkärnor! Blanda grönmögelosten med lite creme fraiche, krydda med pepparkakskryddor, lägg en  klick på digestivekexen (gärna den mindre sorten) och lägg på några granatäppelkärnor (vill du inte kladda med det finns det kärnor i frysdisken)!

Är det så att ni redan tröttnat på glöggen eller kanske inte tycker om det, hittar ni ett gott recept på varm kryddad ciderbål här!

Nu ska jag ut och sopa fram bilen så jag kan göra min sista arbetsdag för denna veckan!

Ha en mysig fredag!
Kram
Susanne

torsdag 6 december 2012

Lucka Nr. 6!

Ännu en favorit!


Som jag säkert sagt innan så är jag inte så förtjust i de traditionella julblommorna förutom Amaryllis och Hyacint.

Denna fantastiska amaryllis som heter Apple Blossom och är faktiskt inne på sin andra blomning. Jag köpte lökarna i september och förvarade dem i matkällan tills det var dags för plantering i november. Men de var väldigt envisa och hade börjat växa i mörkret i källaren, så därför har den redan hunnit blomma en gång. Men jag klagar inte, då får jag ju njuta längre av dem!



Jag plantera dem gärna i något som är avsett för något helt annat, och  något som jag tycker är extra fint att använda är gamla soppterriner (helst vita förstås). Lite vitmossa runt, mer behövs inte! Mitt bästa tips när det gäller både Amaryllis och Hyacinter är att glömma vattna dem. Jo lite kanske behövs men min amaryllis har nog jag inte vattnat många gånger *fniss*!

Ha en skön torsdag, imorgon är det fredag!
Kram
Susanne

onsdag 5 december 2012

Lucka Nr. 5!



Min Söta Lilla Gran…

Det var väldigt vad vädret är stundomsinnat här nere i söder. Ena dagen är det tio minusgrader och klar härlig luft, nästa dag är det snöblask och plusgrader. Nu får det bestämma sig, och jag hoppas det blir lite kallt med sol, blå himmel och lagom med snö!

En trevlig tradition (det kan man väl kalla det när det är tredje året i följd) hos oss är att till första advent köper vi en liten minigran som får stå i köket och sprida julstämning. Jag sätter den i en plåthink och har endast belysning i den. Men i år kanske jag hänger upp några ”hängen” som jag tillverkat, om det blir några över efter helgens försäljning förstås *fniss! I år tyckte jag det blev extra fint när jag nu har pärlsponten på väggen.



Och min lilla vaktgris är förstås på plats bredvid granen!

Idag ska jag vara lite ledig i eftermiddag, jag och dottern ska åka på en liten utflykt och sen är det lite annat som också står på schemat…

Ha en go onsdag!
Kram

Susanne

tisdag 4 december 2012

Lucka Nr. 4!

Man tager vad man haver...

Igår åt jag mitt första julbord för i år, ja det var snarare en Julbuffé. Vi var ute och julmyste med två av mina arbetsenheter och vi hade jättetrevligt. Men nu blir det nog inte mer julmat förrän julafton *fniss*!

En av mina absoluta favoritblommor till jul är hyacinter och jag vill gärna många. Finast tycker jag de är när de fortfarande är i knopp!

Istället för lägga pengar på dyra krukor så brukar jag plantera dem i allt från såsskålar till konservburkar, ja lite vad jag hittar här hemma eller så tillverkade jag egna.


I år blev det nya  "krukor" till mina fönster i vardagsrummet. Med hjälp av lite fint papper, bilder, färg, lim och gamla konservburkar gjorde jag dessa! Lökarna klädde jag med mossa och virade en tunn silverståltråd  runt som håller mossan på plats. Ett litet hjärta i lera fick bli prydnad!


 Det blev små ”hyacintbollar” som passade perfekt i ”krukorna”! Jag tyckte det blev fint och kostade nästan ingenting, sånt gillar jag!

Ha en trivsam tisdag, vi syns imorgon!
Kram

Susanne

måndag 3 december 2012

Lucka Nr. 3!




Kryddig,snabb och god kaka

Första Mysiga Måndagen i december och det kan vi väl fira med en enkel och snabbgjord goefika!

Jag gillar choklad och pepparkakskryddor och vad är då inte bättre än att kombinera dessa båda i en härlig Kladdpepparkaka! Till detta serverar jag lingongrädde och dekorerar den gärna med lite florsocker och frysta lingon! Den går jättesnabbt att göra och kräver inga bakkunskaper. Varför inte servera den lite flott som dessert!


Här är receptet på min variant av Pepparkakskladdkaka! 

Smält 100 gram smör och blanda i 50 gram mörk choklad så det smälter. Vispa 2 ägg och 3 dl socker, gärna råsocker strö. Blanda i smör- och chokladblandning, 1,5 dl vetemjöl, knappt 2 msk pepparkakskryddor (finns färdigblandad bland kryddorna) och 1 krm salt. Häll i smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 graders ugn i ca 25 minuter. Låt den svalna eller gör den gärna dagen innan, så smakar den bäst!

Ha en mysig måndag!
Kram                                                                                                        
Susanne

söndag 2 december 2012

Lucka nr.2!


När vi tänder ett ljus i advent..

Idag vaknar vi upp till en riktig julidyll (nästan, blåsten kunde vi varit utan), det ligger ett lagom tjockt täcke snö även hos oss! Man måste erkänna att hur besvärligt man än tycker det är och vilka problem det kan medföra, så är det ganska vackert och bidrar mycket till stämningen!


Idag ska vi tända första ljuset och så här ser min adventsljusstake ut i år! Jag har bara en, för jag vill gärna tända alla ljusen på mina olika ljuskreationer *fniss*! Jag tycker oftast att det enkla är det vackra, och plockar gärna in mycket från naturen. Det blev ett runt fat med en fin spetskant, ljus i olika höjder (det är nog inte i olika när vi kommer till det fjärde)och röda siffror i ljusen. Jag gillar kuddmossa, så det blev två tussar av det, vanlig mossa och lite roligt grönt från blomsteraffären! Några små prydnadsäpplen och lite kottar som pricken över i:et!

Idag fortsätter förberedelserna inför julmarknaden, och sedan blir det kanske ytterliggare ett besök på vår lokala Julmarknad anno 1840 som är ganska stor. Jag var där i fredags och njöt av de fina gamla slottslängorna. Det var jättemysigt med alla tända granar, girlanger och annat fint.Och idag kan jag tänka mig att det blir ännu mysigare när vi fått lite snö! Men det är inte därför jag ska gå dit idag igen, utan dottern kommer hem efter en vecka i Berlin och hon vill göra ett besök där!

Ha en mysig första advent!
Kram
Susanne

lördag 1 december 2012

Lucka Nr. 1!



Välkomna till min adventkalenderblogg!

Jag hoppas ni vill "öppna" en lucka varje dag och förhoppningvis finna lite julmys. Jag tycker tiden innan julafton är den bästa tiden och kommer här att dela med mig av det jag "pysslar" med under december!


Så här ser mitt julekök ut för tillfället, lite annorlunda än förra julen! Det fick bli nya gardiner nu när köket är omgjort, jag tycker de blev jättefina till pärlspontväggarna! Jag är inte så mycket för rött även om det är julens färg, men i mitt kök får det gärna smyga sin in lite rött! Visar både dag- och kvällsbild, det är en viss skillnad när mörkret faller....



Mina murgrönebågar som jag har i köksfönstret är enkla att förändra efter säsong. Jag blev jätteglad när jag hittade de här fina plåthjärtan i en lokal butik igår. De fick pryda bågarna i år, jag gillar den fina mörkröda färgen!

Idag blir det pyssel och mys för hela slanten, både till mig själv och inför nästa helgs julmarknad!

Ha en skön lördag, vi ses imorgon!
Kram
Susanne